Manchester United kimin? Kadro değeri ve oyuncuları kimler? – Sarıgöl Gündem Gazetesi

Date:

Galatasaray’ın Şampiyonlar ligi gruplarına kalmasını garantilemesinin ardından muhtemel rakipleri merak konusu oldu. Taraftarlar cimbomun rakipleri hakkında pek çok soru sormaya başladı. Galatasaray’ın 2. torbada muhtemel rakiplerinden olan Manchester United hakkında sorulan, Manchester United kimin? Kadro değeri ve oyuncuları kimler? Sorularının cevapları haberimiz içerisinde yer alıyor. İşte ayrıntılar…

Manchester United, İngiltere’nin Manchester şehrinde bulunan ve Premier League’de mücadele eden bir futbol kulübüdür. 1878’de işçiler tarafından kurulan kulüp, 1902’de bir iş insanı tarafından satın alınıp Manchester United olarak yeniden adlandırılmıştır. 1910 yılında ise Old Trafford’a taşınarak iç saha maçlarını burada oynamaya başlamıştır.

Manchester United’ın tarihinde iki önemli dönem vardır. Birinci dönem, II. Dünya Savaşı sonrası Matt Busby’in takımın başına getirilmesiyle başlar. Busby, 1956 ve 1957’de üst üste iki lig şampiyonluğu kazanan, güçlü bir kadro kurar. Ancak 6 Şubat 1958 tarihinde Münih’te yaşanan uçak kazası, takımın tarihini değiştirir. Kazada sekiz oyuncu hayatını kaybeder ve birçok oyuncu sakatlanır.

Bu olay, United’ın çöküşüne işaret eder gibi görünür. Ancak Busby, inanılmaz bir kararlılık gösterir ve sakat oyuncularından ve gençlerden yeni bir takım kurar. 1965 ve 1967’de iki kez İngiltere şampiyonu olan United, 1968’de ise Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kazanan ilk İngiliz takımı olur.

İkinci dönem ise 1986 yılında Alex Ferguson’un takımın başına gelmesiyle başlar. Ferguson, 27 yıl boyunca Manchester United’ı çalıştırır ve bu süre zarfında kulübün gelmiş geçmiş en başarılı teknik direktörü olur. Ferguson’un döneminde United, 26 büyük kupa kazanır ve İngiliz futbolunun en dominant takımı haline gelir.

Manchester United, İngiliz futbolunun en başarılı kulüplerinden biridir. 1878 yılında kurulan kulüp, 20 lig, 6 Lig Kupası, 13 Federasyon Kupası ve 21 FA Community Shield şampiyonluğu elde etmiştir.



Başak Gümülcinelioğlu kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Kulüp, 1998-99 sezonunda Premier Lig, Federasyon Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak tarihteki ilk ve tek İngiliz takımı olarak Treble’ı tamamlamıştır. Bu başarı, Manchester United’ı Avrupa’nın en büyük kulüplerinden biri haline getirmiştir.

Manchester United, dünyanın en popüler ve en zengin futbol kulüplerinden biridir. Kulübün 1.2 milyar pound değerinde olduğu tahmin edilmektedir. Bu değer, onu dünyanın en değerli futbol kulübü yapar.

Kulüp, 1991 yılında Londra Borsası’nda halka açılmıştır. 2005 yılında ise Malcolm Glazer tarafından satın alınmıştır. Glazer’ın yönetimi altında kulüp, finansal olarak başarılı olmuştur. Ancak, bazı taraftarlar Glazer’ın yönetimiyle ilgili eleştiriler yöneltmiştir.

Kadro değeri ve oyuncuları kimler?

Manchester United İngiltere’nin en başarılı takımı olarak karşımıza çıkıyor. United’ın kadro değeri 864 Milyon Euro olarak biliniyor.

Manchester United oyuncu kadrosu ise şöyle:

  1. André Onana
  2. Dean Henderson
  3. Tom Heaton 
  4. Lisandro Martínez
  5. Raphaël Varane
  6. Harry Maguire
  7. Victor Lindelöf
  8. Eric Bailly
  9. Jonny Evans
  10. Teden Mengi
  11. Luke Shaw 
  12. Tyrell Malacia 
  13. Álvaro Fernandez
  14. Diogo Dalot
  15. Aaron Wan-Bissaka
  16. Casemiro
  17. Scott McTominay
  18. Donny van de Beek
  19. Kobbie Mainoo 
  20. Bruno Fernandes
  21. Mason Mount 
  22. Christian Eriksen
  23. Hannibal
  24. Marcus Rashford
  25. Jadon Sancho
  26. Alejandro Garnacho
  27. Antony
  28. Amad Diallo 
  29. Facundo Pellistri
  30. Shola Shoretire
  31. Mason Greenwood
  32. Rasmus Højlund 
  33. Anthony Martial

Kaynak: Mehmet Pamuk

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related