Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Vali mi oldu? – Sarıgöl Gündem Gazetesi

Date:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararıyla 57 ilin valisi değişirken  Aziz Yıldırım ise Trabzon Valiliği görevine atandı.

Aziz Yıldırım’ın Trabzon Valiliğine atanması üzerine sosyal medya yıkıldı. Vatandaşlar Fenerbahçe’nin efsane başkanı Aziz Yıldırım Vali mi oldu şeklinde araştırmalara koyuldu. Aziz Yıldırım Vali mi oldu? Aziz Yıldırım Nerenin Valisi oldu gibi soruların cevabını arıyorlar.

Aziz Yıldırım Vali mi oldu? 

Vali atamalarının resmi gazetede yayınlanmasının ardından listede Aziz Yıldırım ismini gören vatandaşlar arama motorlarına sarıldı. Aziz Yıldırım’ın Trabzon Valiliğine atanması vatandaşlarda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Vali mi oldu algısı oluşturdu.  Fakat gerçek çok farklı. Tekirdağ Valisi olan Aziz Yıldırım’ın alınan kararla Trabzon’a atanması kamuoyunda Fenerbahçe’nin efsane Başkanı Aziz Yıldırım sanıldı. Oysa ki olay sadece isim benzerliğinden ibaret. Şehrin Trabzon olmasıda taraftarlar için çok manidar. Fenerbahçe ve Trabzonspor’un arasındaki şampiyonluk ve şike çekişmesi nedeniyle farklı bir anlamı olan Trabzon şehrine atanan Vali Aziz Yıldırım ismi, sosyal medyayı yıktı. Espiriler ise peş peşe geldi. 

aziz 2

Bu gelişme, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın hayatı ve kariyeri hakkında merak edilen soruları da gündeme getirdi. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Hangi takımlıdır? sorularının cevabı haberimizin detayında.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım Kimdir?

Aziz Yıldırım, 1966 yılında Trabzon’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Yıldırım, İçişleri Bakanlığı’nda çeşitli görevlerde bulundu. 2014 yılında Tekirdağ Valisi olarak atandı.

Aziz Yıldırım, 10 Ağustos 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla Trabzon Valiliği görevine atandı.

Aziz Yıldırım, 1966 yılında Trabzon’da doğdu. İlköğrenimini Trabzon Şalpazarı’nda, ortaöğrenimini Eskişehir Sivrihisar’da, lise öğrenimini Trabzon Lisesi’nde tamamladı. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1986 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Master Programına katılarak 1988 yılında Kamu Yönetimi Uzmanı olarak mezun oldu.

İçişleri Bakanlığı’nda çeşitli görevlerde bulunan Yıldırım, 2008 yılında Afyonkarahisar Valisi, 2012 yılında Muş Valisi, 2016 yılında Tekirdağ Valisi olarak görev yaptı.

Aziz Yıldırım, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Aziz Yıldırım’ın adı, eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile aynı olduğu için sosyal medyada futbolseverler tarafından esprili paylaşımlara konu oldu. Bazı futbolseverler, Aziz Yıldırım’ın Trabzon Valisi olarak atanmasını Fenerbahçe’nin şampiyonluğu olarak yorumladı. Bazı futbolseverler ise Aziz Yıldırım’ın Trabzonspor’u şampiyon yapacağına dair espriler yaptı.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım Hangi Takımı Tutuyor?

Trabzon Valisi olarak atanan Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe’nin efsane başkanı Aziz Yıldırım ile isim benzerliği nedeniyle atanan valilerin arasında en çok konuşulan isim olarak ön plana çıktı. Sosyal medyada bir çok espriye konu olan bu olay sonucu vatandaşlar Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın hangi takımı tuttuğunu merak ediyor. 

Bursa'nın en gelişmiş ilçesi hangisi?

Bursa’nın en gelişmiş ilçesi hangisi?

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım,  Tekirdağ’da görev yaptığı sürede trafik uygulaması sırasında emniyet kemerinde Trabzonspor armalı bir sürücü durdurdu. Vali Yıldırım, sürücüye “Ben de Trabzonsporluyum, ama kurallara uymak lazım. Biz şampiyonluğu emniyet kemeri takarak aldık’şeklinde diyoğlu geçmişti. Buran yola çıkarak Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın Trabzonsporlu olduğu biliniyor.

aziz yıldırım trabzon valisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related